• Fri frakt/retur > 499:-
  • Kunskap & kvalitet
  • Fysiska butiker 
  • Ledande sedan 1992

Välkommen till Budo & Fitness Sport med allt för Din träning!

Integritetspolicy

Information om Budofitness behandling av dina personuppgifter.


Vi på Budofitness är tacksamma för alla våra kunders förtroende. Ni är vår största tillgång och utgör grunden för hela vår verksamhet. Vi strävar efter att skapa en långsiktig relation där du som kund skall känna dig trygg. Detta gäller även i all vår behandling av dina personuppgifter. Här nedanför beskriver vi hur vi behandlar dina personuppgifter, vilka rättigheter du har och vad du gör om du har frågor.

 

Budo & Fitness Stores Scandinavia AB, org nr 556410-3934, (Budofitness) är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

 

Budofitness värnar din personliga integritet. Det innebär t.ex. att vi är öppna med vad vi gör med dina personuppgifter, att vi inte säljer dina personuppgifter till andra företag och att vi följer gällande regler kring dataskydd. Vi fattar inga automatiserade beslut om dig. Du har också alltid rätt att lämna in ett klagomål eller anmälan om överträdelser av tillämpliga dataskyddsregler till Integritetsskyddsmyndigheten (f.d. Datainspektionen).

 

Du har rätt att få en bekräftelse på om vi behandlar personuppgifter om dig, och i så fall få viss information om t.ex. varför vi behandlar uppgifterna och hur länge vi sparar dem. Du har även rätt att få en kopia på alla dina personuppgifter.

 

Du har rätt att få felaktiga och ofullständiga personuppgifter om dig själv rättade. I vissa fall har du rätt att få dina personuppgifter raderade, t.ex. om det saknas laglig grund för behandlingen eller vi inte längre behöver personuppgifterna. Under vissa förutsättningar kan du ha rätt att begära att vi begränsar vår behandling till lagring av dina uppgifter och inte använder dem på annat sätt, t.ex. om vi inte längre behöver personuppgifterna men du behöver dem för att kunna hävda din rätt i domstol.

 

Om du har anmält dig till Budofitness nyhetsbrev eller på annat sätt tackat ja till vårt nyhetsbrev lämnar du e-postadress och uppgift om vilka produkter du främst är intresserad av till oss. Vi använder detta för att skicka nyhetsbrev och andra erbjudanden via e-mail till dig. Du kan när som helst avregistrera dig från detta register genom att använda länken som finns i varje nyhetsbrev eller genom att använda länken som finns på vår hemsida alternativt genom att maila till kundservice@budofitness.se och uppge den e-mailadress du anmälde till nyhetsbrevet. När vi fått din anmälan bekräftar vi till dig att dina uppgifter är raderade.

 

Om du handlar i någon av våra fysiska butiker och betalar kontant sker normalt sätt ingen registrering. Betalar du med kreditkort sparas dessa uppgifter hos kreditkortsföretaget men inte hos oss. Om du registrerar dig som kund hos oss och handlar via webshopen eller på annat sätt som innebär att vi registrerar dig lämnar du namn, adress, telefonnummer och e-postadress till oss. Vi använder dessa uppgifter för att leveransen av dina varor skall fungera problemfritt. Via din e-postadress blir du aviserad när din beställning lämnar oss. När leveransen kommit fram till din leveransort blir du aviserad via SMS.

 

I det fall du skapar ett konto i vår webshop registrerar vi också de inloggningsuppgifter du har och din webshopshistorik. Vi använder dessa uppgifter om du behöver hjälp med ditt konto, för att du skall kunna skapa inköpslistor och förenkla dina framtida beställningar, för att kunna påminna om övergivna varor i den digitala orderkorgen och för att du skall kunna följa din orderhistorik. Vi använder också dina uppgifter när du kontaktar vår kundtjänst och har frågor om din beställning eller om du har en reklamation.


Betalar du med kort via någon av våra betalväxlar eller med faktura via Klarna sparas även dessa uppgifter hos respektive företag men inte hos oss. I det fall du är fakturakund hos oss lämnar du också ditt personnummer. Vi hanterar ditt personnummer via ett separat register vilket innebär att det bara är tillgängligt för en begränsad del av personalen. Ditt personnummer används endast för att säkerställa identitet och betalning. Vi kommer inte att sälja eller på annat sätt dela någon av dessa uppgifter med någon tredje part.

 

Vi använder dina personuppgifter för att hantera förfrågningar från dig via vår kundservice, via e-post, vår chattfunktion, telefon och sociala medier. Vi använder dina personuppgifter för att hantera garantiärenden samt klagomål rörande produkter. Vi använder dina personuppgifter för att identifiera dig och för att bekräfta att du innehar den lagstadgade minimiåldern för att genomföra köp på vår site.

 

Dina kontaktuppgifter kommer vi att använda för att skicka nyhetsbrev och särskilda erbjudande till dig. Vill du inte längre erhålla vårt nyhetsbrev eller erbjudande kan du när som helst avanmäla dig. genom att använda länken som finns i varje nyhetsbrev, genom att använda länken som finns på vår hemsida eller genom att maila till kundservice@budofitness.se, . När vi fått din anmälan kontaktar vi dig och efter en bekräftelse från dig blir dina uppgifter raderade. Det innebär att du inte längre får utskick från oss. Dina uppgifter kan dock inte raders då vi enligt bokföringslagen måste spara verifikationer i 7 år.

 

Dina personuppgifter sparas aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande lagstiftning. För att fullgöra våra förpliktelser under och efter ditt köp av en produkt: tre (3) år från ditt senaste köp. För marknadsföring och kundtjänstkontakt som baseras på en intresseavvägning: tolv (12) månader från ditt senaste köp. För bokföring: sju (7) år plus innevarande år enligt gällande lagstiftning. För samtliga rättsliga förpliktelser sparas uppgifterna så länge detta krävs enligt gällande lagstiftning.

 

Vi behöver de också för att uppfylla rättsliga förpliktelser, enligt krav i lagar, domar eller myndighetsbeslut. Sådana krav kan t ex avse krav avseende produktansvar och produktsäkerhet såsom framtagande av kommunikation och information till allmänheten och kunder om produktlarm och produktåterkallelser, eller i den mån det krävs av bokföringslagen eller penningtvättslagen och kan hänföras till en enskild individ.

 

De uppgifter vi behandlar om dig är namn, adress, e-postadress, kön, födelsedatum, mobilnummer, köphistorik, kundsegment, produktval, erbjudanden, sök- och användarbeteende på vår webbplats, ip-adress samt din kommunikation med oss.

 

Kryptering

När du handlar i vår webbshop skyddar vi dina uppgifter med hjälp av kryptering SSL (Secure Sockets Layer).


Cookies

En cookie är en liten textfil som sparas på din dator. Cookies används bl a för att beställningsfunktionen skall fungera, och för att ge oss besöksstatistik (t ex information om hur många besökare vi har på sidan). Utan den skulle du till exempel inte kunna backa i beställningen utan att behöva fylla i alla uppgifter på nytt varje gång.Cookies ger oss ingen information om dig som användare och den kan inte heller förmedla några virus till dig. Om du inte vill ha några cookies kan du välja att inte acceptera cookies i din webbläsare, instruktioner hittar du i din webbläsares hjälptexter.

Att stänga av cookie-funktionen innebära att du inte får tillgång till alla sidor, eller får felmeddelande på vissa sidor.

I din browser kan du välja om du vill få en varning varje gång en webbplats skickar en cookie till din dator. När du ser varningen kan du själv välja om du vill acceptera eller avvisa cookien. Du kan också välja att permanent avvisa alla cookies.

Vi använder cookies för att bl.a. lagra dina uppgifter så att du inte behöver skriva in dem nästa gång du handlar. Vi kan också se om du besökt vår webbsida tidigare och vilka sidor du besökt. Vi lagrar inte någon personlig information om dig, utan vi använder cookies för att få övergripande statistik så att vi kan förändra och förbättra vår webbsida och för att underlätta dina besök hos oss.

 

Länkar

www.budofitness.se kan innehålla länkar till andra webbsidor som vi inte kan kontrollera. Vi kan därför inte ansvara för innehåll och integritetsskydd på dessa webbsidor. Länkarna finns på vår webbsida för att våra besökare lättare skall hitta mer information om specifika ämnen.

 

Upphovsrätt

Innehållet på www.budofitness.se är upphovsrättsligt skyddat och tillhör Budo & Fitness Stores Scandinavia AB. Tillstånd att använda bilder, text, etc. kan begäras skriftligen på info@budofitness.se.

 

Om du har frågor kring vår hantering av dina personuppgifter är du välkommen att kontakta Budo & Fitness Stores Scandinavia AB, Västbergavägen 4, 126 30 Hägersten. Kundtjänst tel: vard 09-17, 08-673 33 50, mail: kundservice@budofitness.se.

 

 

 

Läs mer och följ oss gärna på Facebook  Instagram  Twitter  YouTube  LinkedIn