• Fri frakt/retur > 499:-
  • Kunskap & kvalitet
  • Fysiska butiker 
  • Ledande sedan 1992

Välkommen till Budo & Fitness med allt för Din träning!

Om Budo & Fitness

Budo & Fitness är Sveriges ledande företag med specialinriktning på produkter för kampsport- och gymträning. Vi har butiker runt om i landet, e-handel samt grossistavdelning med egna varumärken.

 

Budofitness 25årVåra ledord är inspiration, kunskap, kvalitet och resultat.
 - Inspiration att komma igång och skapa regelbundenhet i sin träning.
 - Kunskap om korrekt och effektiv träning med rätt val av produkter som underlättar och bidrar till förbättrade träningsresultat.
 - Rätt kvalitet på träningen och träningsrelaterade produkter.
 - Träning som görs rätt och blir av ger resultat.

 

Historien om Budo & Fitness Butikerna startade i november 1992. Den mycket välrenommerade Budo Nord butiken, som sedan 70-talet varit en ledande leverantör inom budo/kampsport i Sverige, belägen på Sveavägen i Stockholm, slogs då samman med dåvarande träningsinriktade Hälsa & Fitness butiken.

 

De bägge specialinriktade butikskoncepten med ”Budo” från Budo Nord och ”Fitness” från Hälsa & Fitness butiken smälte samman och bildade ”Budo & Fitness Butiken” med det bästa från båda koncepten.

 

Utvecklingen för Budo & Fitness lät inte vänta på sig och framgångarna var ett faktum. Efter några år konverterades även Budo Nord butikerna i Göteborg och Malmö. När så grunden till butikskedjan var lagd kom butiker att öppnas runt om i hela landet.

 

2002 etablerades vårt nuvarande huvudkontor och centrallager i Västberga strax utanför Stockholm. Från Västberga drivs vår postorder och webshop. Alla med samma unika koncept där kombinationen av budoartiklar och fitnessprodukter är ledstjärnan.

 

2009 öppnade vi Europas största Budo & Fitness varuhus i Stockholm – Budo & Fitness Megastore. Hit flyttade även huvudkontor, centrallager och webshop.

 

Budofitness Mega Store

2013 lanserades Budo & Fitness egen kosttillskottsserie Black Line. Produkterna blev snabbt mycket uppskattade och sortimentet växte lavinartat, för att bara efter ett år vara över 50st. Produkterna blev så uppmärksammade att de utöver Budo & Fitness butikerna även kom att distribueras av Sveriges näst största hälsokostkedja Hälsokraft med butiker över hela landet.

 

2014  Nylanserades Budo & Fitness e-handel med ansiktslyftning och på en ny modernare plattform. 

 

I sortimentet, med inte mindre än ca 6.000 olika artiklar, återfinns de övergripande varugrupperna: Sportkläder, Träningstillbehör, Träningsutrustning, Kosttillskott och Kampsportsartiklar. Budo & Fitness Butikerna säljer varor årligen til slutkonsument för ca 100 miljoner på Svenska marknaden.

 

Pierre Dahl (grundare och VD) har stark anknytning till både ”Budo” och ”Fitness”. Redan som barn var Pierre mycket intresserad av budo och kampsport. Han började träna som 6-åring och har en rad Japanresor samt roller inom förbund med mera bakom sig. Fitness-intresset väcktes genom studier i biokemi och sportnutrition, som via hälsokostbranschen ledde fram till ett engagemang inom Gym & Fitness. 1989 var Pierre med och grundade en idrottsskadeklinik med syfte att optimera sina sportsliga prestationer. Under åren har Pierre även utfört uppdrag som skribent och författare av en rad publicerade artiklar om träning, kost och utbildningsverksamhet inom personlig träning.

 

Fredrik Halldén (vice VD och Sverigechef) har varit med sedan 1996 som butikschef och franchisetagare. Fredrik är en av Sveriges mest välkända profiler, både som aktiv fighter men även som drivande kraft bakom den mycket framgångsrika klubben Södermalms Shaolin, tävlingarna All Style Open och Master Cup samt ett starkt engagemang inom Budoförbundet och som tävlingscoach.Läs mer och följ oss gärna på Facebook  Instagram  Twitter  YouTube  LinkedIn