• Fri frakt/retur > 499:-
  • Snabba leveranser
  • Bonusprodukter
  • Funnits sedan 1992

Välkommen till Budo & Fitness med allt för Din träning!

Kreatinprodukter

Kreatin är ett ämne som finns naturligt i kroppens muskler och spelar en viktig roll i kroppens energiomsättning. Enkelt förklarat är kreatin ett ämne som hjälper till att omvandla lagrad energi till rörelseenergi. Kroppen kan på egen hand bilda 1-2 g kreatin om dagen, och det återfinns även i små mängder i vissa animaliska livsmedel. Det enklaste sättet att få i sig en effektiv dos kreatin är dock genom kosttillskott.
 

Kreatin är en mångfacetterad produkt och ett av de mest välstuderade kosttillskotten på marknaden. Det nyttjas främst som en potent prestationshöjare vid explosiv fysisk aktivitet men har även uppskattade muskelbyggande egenskaper. Som kosttillskott förekommer kreatin i flera former. Monohydrat, alkalyn, ethyl-ester, nitrat m.m. Det alla former har gemensamt är dock att de efter upptag omvandlas till kreatinfosfat och lagras in i muskelcellerna. Kreatinfosfatet agerar sedan energikälla vid högintensiv (anaerob) aktivitet.
 

För bästa effekt vid användande av kreatin som kosttillskott förordas en s.k. uppladdningsfas. Under denna inledande fas om totalt fem dagar intas kreatinet fyra gånger dagligen. På så sätt får man en maximal mängd kreatinfosfat inlagrad i musklerna på kortast möjliga tid.
 

Användande av kreatin som kosttillskott är även sammankopplat med viktuppgång. Denna utgörs främst i form av inlagrad vätska i musklerna. De som inte önskar ta del av kreatinets vätskebindande egenskaper men ändå vill dra nytta av dess prestationshöjande potential kan med fördel använda sig av kreatinformen Kre-Alkalyn, där just vätskeretentionen är betydligt lägre.

 

  • När? En gång dagligen, med fördel efter träning.
  • Hur mycket? 2-5 g, beroende på produkttyp.
  • Varför? Förbättra prestation och främja muskeluppbyggnad.

 

Läs mer om och köp kreatinprodukter här.